Έχουμε επιστροφή των προπολιτικών του τέλους της δεκαετίας του ΄70?

Βουλή των Ελλήνων, 4 Οκτωβρίου 2019, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζει την «ώρα του Πρωθυπουργού» επιλέγοντας να απαντήσει σε επερώτηση του Γιάνη Βαρουφάκη….

Το κύριε Βαρουφάκη που ακούστηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή από τα πρωθυπουργικά χείλη και όχι το κύριε Τσίπρα, μήπως μας θυμίζει το κύριε Παπανδρέου και όχι το κύριε Μαύρε από τα πρωθυπουργικά χείλη των τελευταίων ετών της δεκαετίας του 1970;

Το μόνο συγκριτικό στοιχείο που θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει είναι το ότι Βαρουφάκης και Ανδρέας Παπανδρέου είναι τουλάχιστον και οι δύο αρκούντως μορφωμένοι….Εκείνο στο οποίο δεν ταιριάζουν είναι στο μυαλό του ενός από τον άλλον.

Έτυχε να ακούσω σήμερα το πρωί από μόνο τη δευτερολογία του Βαρουφάκη και την απάντηση/δευτερολογία του Μητσοτάκη…. Μακράν του Ανδρέα Παπανδρέου ο Βαρουφάκης….δομικά τα λάθη του που ήταν χρηστικές πάσες για την απάντηση του Μητσοτάκη που είτε ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος – άριστο το επίπεδο των γνώσεών του για την προκείμενη περίπτωση – είτε και ανεβαίνει συνεχώς το επίπεδό του ως προς την ετυμολογία των απαντήσεων του.

Από τα παραπάνω βέβαια βγαίνει το κυρίαρχο: πού είναι το….κύριε Τσίπρα;

4 Οκτωβρίου 2019
Νίκος Παπαποστόλου

Διαλεκτική
Αφού το διάβασες, τι συμπέρασμα βγάζεις;
Την ημερομηνία….4 Οκτωβρίου 2019: αρχή της αποδόμησης Τσίπρα.
Ο αναγνώστης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s