Κυριακή 15.3.20, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ.
Σταματά κάθε οφειλόμενη πληρωμή και είναι όλα κλειστά και οι πληρωμές ξεκινάνε μετά από 30 μέρες. Η πολιτεία ζητά να υπάρχουν εθελοντές που επιβάλλουν την τήρηση των κανόνων. Επιτάσσονται φορτηγά και λεωφορεία, τα οποία μετατρέπονται σε κινούμενα παντοπωλεία διασκορπισμένα στους δρόμους των πόλεων, πωλούν τρόφιμα και τηρείται παντού απόσταση του ενός από τον άλλον και τα σχετικά.

Κυριακή 15.3.20, μια ακόμα ημέρα που βαθαίνει η Κρίση…Αυξάνονται τα κρούσματα παγκοσμίως, πληθαίνουν οι νεκροί, οξύνονται τα μέτρα, αδειάζουν οι πόλεις και εντείνεται ο φόβος…

Μέσα σ’ αυτή την πραγματικότητα όμως δεν αρκούν απλά τα νέα μέτρα. Χρειάζονται αυστηρά μέτρα. Αυτό που η χρειάζεται για να ανακάμψει κοινωνικά και οικονομικά η χώρα, από την παγκόσμια κρίση που γέννησε η πανδημία είναι δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα και προτείνω πρώτο την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ.

Είναι σε θέση η πολιτεία να λάβει αυτό το μέτρο για να σώσει τους ανθρώπους της και να περιστείλει τη ζημία που μεγαλώνει λεπτό προς λεπτό εύλογα διερωτάται κανείς;

Ένα τέτοιο μέτρο φυσικά έχει πλήθος προεκτάσεων και συνιστωσών και την ανάγκη ενός μελετημένου στρατηγικού σχεδιασμού, με την ανάλυση όλων των δυνάμεων, αδυναμιών, ευκαιριών και κινδύνων που ελλοχεύουν, με στόχο την εξομάλυνση και εξυγίανση από την κρίση. Είναι γεγονός όμως πως το σημερινό εξωτερικό περιβάλλον επιβάλλει ένα τέτοιο μέτρο προστασίας και θωρακισμού, το οποίο συνεπάγεται με επιπλέον μέτρα και απαγορεύσεις.

Για την ομαλή και αποτελεσματική υλοποίηση του μέτρου αυτού απαιτούνται εθελοντές, οι οποίοι τηρώντας όλες τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και κάνοντας όλες τις αναγκαίες απολυμάνσεις θα συνδράμουν ενεργητικά στην διεκπεραίωση του εγχειρήματος. Παράλληλα, το κράτος θα πρέπει να επιτάξει όλα τα φορτηγά και λεωφορεία μετατρέποντας τα σε κινούμενα παντοπωλεία, τα οποία θα μετακινούνται διασκορπισμένα στους δρόμους των πόλεων και διευκολύνοντας τους κατοίκους της χώρας θα πωλούν τρόφιμα, εξουδετερώνοντας με τον τρόπο αυτό έναν σημαντικό χώρο κοινωνικής συναναστροφής και μετάδοσης του ιού, που είναι ο κλειστός χώρος των σούπερ μάρκετ.

Επιπλέον αναγκαίο μέτρο στα πλαίσια της υπεύθυνης στάσης και ανθρωπιάς που καλούμαστε να επιδείξουμε είναι να παραμείνουν τα πάντα κλειστά και να περισταλούν οι πληρωμές για τριάντα (30) ημέρες, με σκοπό τον έλεγχο της κατάστασης. Η υπακοή στα εκάστοτε ανακοινωθέντα μέτρα, οι αποστάσεις που καλούμαστε να κρατάμε, η αυτοπροστασία και αυτοπεριορισμός αναγκαία προϋπόθεση για την ίαση.

Φαντάζουν ίσως υπερβολικά τα μέτρα αυτά, βλέποντας όμως την γειτονική Ιταλία να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τις παγκόσμιες οικονομίες να πλήγονται λίγο μετά που ανέκτησαν τις δυνάμεις τους και ξεπέρασαν την οικονομική ύφεση και να αναφαίνονται δυσμενέστερες μέρες τα μέτρα αυτά είναι τα απολύτως ΑΝΑΓΚΑΙΑ για να σώσουν τις κοινωνίες από την ανθρωπιστική καταστροφή που βρίσκεται προ των πυλών μας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s