Εξοχότατο
Recep Tayyip Erdoğan
Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας

μέσω της εν Αθήναις Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Τουρκίας

19 Μαρτίου 2020

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Εύχομαι σε Εσάς και στην οικογένειά Σας, καθώς και στο λαό Σας, Υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό που προσδοκά και εύχεται κανείς σήμερα για τον εαυτό του και τους πλησίον του.

Επικοινωνώ μαζί Σας, για να Σας πω αυτό που αισθάνομαι, ότι Εσείς, εγώ, η οικογένειά Σας, η οικογένειά μου, η χώρα Σας, η χώρα μου, αλλά και ο κόσμος όλος, βρισκόμαστε ενώπιον μιας μεγάλης Παγκόσμιας Κοινωνικής και Οικονομικής Κρίσης.

Κρίσεις οικονομικές έρχονται και παρέρχονται. Θα είναι και αυτή η κρίση κάποτε περαστική – έτσι το πιστεύουμε οι περισσότεροι από εμάς – προετοιμάζοντας το Αύριο που έρχεται. Εκείνο που δεν θα είναι περαστικό, είναι ότι γύρω μας, γνωστοί μας, φίλοι μας, κάποιας ηλικίας ή με προβλήματα υγείας, θα περάσουν δύσκολες μέρες, όπως δύσκολες μέρες θα περάσει κάθε σύστημα Υγείας, έστω και της πιο προηγμένης χώρας. Το σε υπερβολικό βαθμό ευκολομετάδοτο αυτής της νέας ασθένειας, θα προκαλέσει την κατάρρευση όλων των συστημάτων Υγείας, σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες και φοβάμαι ότι αυτό θα συμβεί και στη δική Σας χώρα, εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, όπως βέβαιος είμαι ότι και στη δική μου χώρα θα συμβεί.

Δύσκολες μέρες θα περάσουν όλα τα εθνικά κράτη και οι συνασπισμοί κρατών, καθώς καταρρέουν τα εθνικά συστήματα, οι προγραμματισμοί και οι προϋπολογισμοί και των πλέον προηγμένων κρατών. Καταρρέουν παράλληλα οι επιχειρήσεις και σημαντικοί κλάδοι κάθε εθνικής οικονομίας βρίσκονται ήδη υπό κατάρρευση. αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, τουριστική βιομηχανία, βαριά βιομηχανία γενικώς, έχουν υποστεί τα πρώτα πλήγματα και θα έχουν ανεπανόρθωτες βλάβες….τα χρηματιστήρια έχουν ήδη καταρρεύσει….

….το επικρατούν οικονομικό σύστημα παγκοσμίως έχει τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τόσο μεγάλη ισχύ, που έγινε αποδεκτό και από κάθε πολέμιό του, που το εφαρμόζει επιμελώς, παρότι “φραστικώς” προσπαθεί με την επίφαση κάποιας ιδεολογίας να θέλει να εμφανίζεται ότι δεν το αποδέχεται….

….φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή, αόρατος εχθρός της ανθρωπότητος να επιβάλει ένα διαφορετικό Κοινωνικό και Οικονομικό σύστημα, που υπό το βάρος και τη συνεχή απειλή αόρατων δυνάμεων κατά του ανθρώπου, υποχρεωτικά θα γίνει αποδεκτό ως το νέο επικρατούν οικονομικό σύστημα παγκοσμίως.

Είμαι βέβαιος ότι, για την Κοινωνική και Οικονομική Κρίση που ήρθε και θα επιδεινωθεί, Εσείς για την χώρα Σας έχετε ήδη σκεφτεί και προετοιμάσει την όποια αντίδραση, την όποια εναλλακτική λύση για αυτή την περίπτωση, το ίδιο πιστεύω ότι έχει πράξει και η δική μου χώρα.

Η μακρά και αξιοσημείωτη παρουσία Σας στην πολιτική ζωή της χώρας Σας και τελευταίως στην κορυφή της εκτελεστικής εξουσίας, έθεσαν γερές βάσεις για το ξεπέρασμα μιας Οικονομικής Κρίσης, που σήμερα, επικουρούμενη από την παγκοσμιοποίηση και την ελεύθερη μετακίνηση του ανθρώπου, των προϊόντων και των ιδεών, θα προσβάλει και το τελευταίο κράτος στην οποιαδήποτε μακρέγονη σπιθαμή του πλανήτη, κάνοντας να ωχριά μπροστά της η κρίση που άρχισε το 2008.

Ήρθε η ώρα να ηγηθείτε και Εσείς, όπως και κάθε άλλος Ηγέτης της οποιασδήποτε χώρας του πλανήτη Γη, της πολεμικής μηχανής Σας ενάντια στο μεγάλο εχθρό, που κάθε χώρα αντιμετωπίζει. Αξιωματικοί και στρατιώτες της πολεμικής Σας μηχανής, με τις άσπρες στολές, τις μάσκες και τα γάντια τους για πανοπλία, είναι επιφορτισμένοι με την εξολόθρευση του νέου αόρατου εχθρού όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων. Πολλοί στρατιώτες Σας θα τραυματιστούν και για κάποιους από αυτούς ο τραυματισμός θα είναι θανάσιμος, όμως βρίσκονται εκεί και δίνουν την μεγάλη μάχη, μέρα νύχτα, ενάντια στον αόρατο και αδυσώπητο εχθρό.

Ήρθε η ώρα της προετοιμασίας, εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, για να υποδεχτείτε και Εσείς, το νέο Κοινωνικό και Οικονομικό Σύστημα και θεωρώ ότι η στιγμή επιβάλλει να τεθεί ένα τέλος κάποιων ασύμμετρων αψιμαχιών που συμβαίνουν στην ανατολική πλευρά του ποταμού Έβρου, ώστε οι συνάνθρωποί μας, τόσο ανατολικά, όσο και δυτικά του ποταμού, να είναι το δυνατόν λιγότερο εκτεθειμένοι στη δύναμη του αόρατου εχθρού.


Με εξέχουσα τιμή,

Νίκος Παπαποστόλου
Πρόεδρος Δ.Σ.

(δεν χρήζει υπογραφής)

Κοιν.:
– Εξοχοτάτη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
– Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη
– Αξιότιμη Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen
– Αξιότιμο Πρόεδρο Ελληνοτουρκικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτη
Κουτσίκο

– Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
– Anadolu Agency

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s