Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ένας επίκαιρος κριτικός πολιτικός σχολιασμός                                                                                  Αρχή άνδρα δείκνυσι

Μακριά από κάθε αντιπολιτευτική διάθεση, μακριά από οποιαδήποτε σκοπιμότητα, μακριά από κόμματα και από οποιοδήποτε άλλο φορέα, με οδηγό αυτό που αναγνωρίζει το εγώ μου και ενσυνείδητα το επικοινωνώ, στις 2 Φεβρουαρίου 2022 απέστειλα την δεύτερη ουσιαστική επιστολή μου στον Κυριάκο Μητσοτάκη….τα όσα του καταμαρτυρούσα, είναι:

Το σήμερα δεν είναι απλώς Αύγουστος 2022, αλλά Τετάρτη 24 Αυγούστου. Αυτό που μόλις διάβασα στη 4η σελίδα της σημερινής εφημερίδας Τα Νέα, με έκαναν όχι μόνο να αλλάξω για πολλοστή φορά ριζικά το γραπτό μου, αλλά να αλλάξω και την κατάληξη. Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο που διάβασα.

Διαβάζω:

Προέορτια μιας κοινοβουλευτικής κόντρας

Ρώτησαν τον Γιάννη Οικονόμου στο μπρίφινγκ αν η κυβέρνηση μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν έχουν γίνει παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων και εκείνος αποκρίθηκε «δεν είναι σε γνώση του Πρωθυπουργού ή της κυβέρνησης καμία άλλη νόμιμη επίσυνδεση πολιτικού προσώπου». Η Κουμουνδούρου, λοιπόν, διάβασε στην απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως αυτός «δεν απέκλεισε να υπάρχει παρόμοιο ζήτημα, αλλά αν υπάρχει ούτε αυτό είναι σε γνώση του κ. Μητσοτάκη. Με άλλα λόγια προεξόφλησε ότι και άλλες παρακολουθήσεις θα αποκαλυφθούν». Έτσι με ένα τιτίβισμα ο πορτ-παρόλ της κυβέρνησης απάντησε ξανά «Στον ΣΥΡΙΖΑ» έγραψε, «ή στερούνται και τη στοιχειώδη ικανότητα κατανόησης μιας ξεκάθαρης δήλωσης ή κατά την πάγια τακτική τους διαστρεβλώνουν». Όπως όλοι καταλάβαμε την Παρασκευή στη Βουλή η επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών των εδράνων θα είναι μάλλον δύσκολη – αν όχι ακατόρθωτη.”


Το κείμενο αυτό, αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, αλλά και ιδιαίτερα ο καθόλα αξιοπρόσεκτος τίτλος, δεν είναι παρά τα προκαθομολογούμενα προεόρτια της μεθαυριανής Παρασκευής!

Η έντονη δυσφορία για τις διαρροές κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, καθώς και οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη σχετικώς με δηλώσεις του νέου Διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, επιτείνουν την κατάσταση εις το έπακρον. Ήδη και εντελώς ενδεικτικά:

Διαβάζουμε ή/και ακούμε: να ειπωθεί όλη η αλήθεια στους Έλληνες πολίτες για την υπόθεση Ανδρουλάκη….

Η Καθημερινή, Σάββατο 20 Αυγούστου: επειδή ο κ. Κοντολέων δεν είχε τα εκ του νόμου
προβλεπόμενα προσόντα, με τροπολογία άλλαξε τα απαιτούμενα προσόντα ώστε να
παρακαμφθεί το όλο πρόβλημα….
Τάδε έφη Στέφανος Μάνος!

Ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Κουκάκης απευθύνθηκε στην ΑΔΑΕ για να ενημερωθεί αλλά ο Μητσοτάκης έφερε τροπολογία η ΑΔΑΕ να μην έχει δικαίωμα να ενημερώνει….

Μήπως όλα αυτά και όσα άλλα προηγήθηκαν, καθώς και όσα γράφονται αυτή τη στιγμή αλλά και στη συνέχεια και αύριο, οδηγούν μια τετράγωνη λογική, ότι η συνεδρίαση της Βουλής της Παρασκευής 26 Αυγούστου με κανένα τρόπο δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί; Αλλά και εάν ήθελε πραγματοποιηθεί, μήπως θα προοιώνιζε ότι τα ίδια θα λέγαμε για την όποια συνεδρίαση της Βουλής, όποιον τίτλο και αν αυτή λάβει, της Δευτέρας 29 Αυγούστου;

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η επιβεβαιωμένη παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, αλλά και οι παρόμοιες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, ή και όχι μόνο, κατά την κρίση του υπογράφοντος, δεν αφορά/αφορούν, σήμερα, στο μείζον. Η εξέταση του θέματος θα έπρεπε να είχε κρατηθεί στις πραγματικές του διαστάσεις και όχι σε υποθετικές η ουτοπιστικές, όπως οι παρακολουθήσεις, οι οποίες, ούτως ή άλλως, δεν αφορούν σε κάτι το νέο, αλλά σε κάτι που γινόταν, γίνεται και θα γίνεται. Για τον απλούστατο λόγο, ότι από τότε που γνωρίζουμε τον κόσμο, ο καθένας επιδιώκει την παρακολούθηση αυτού που θεωρεί αντίπαλό του.

Το μείζον, αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, είναι η διαχείριση της κρίσεως εκ μέρους σας. Η
ανάκληση της συγνώμης, τα όσα στη συνέχεια είπατε και η μη άμεση σύγκληση της Βουλής, πολύ περισσότερο που ήταν αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφορά, κατά τη γνώμη μου, σε τραγικό λάθος.

Και τώρα; προτάσεις πολλές: να παραιτηθεί η Κυβέρνηση….να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης….να αναλάβει τεχνοκράτης….να αλλάξει τους κακούς νόμους….να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές….η κατάσταση είναι ρευστή και επικίνδυνη να μη γίνει καμία αλλαγή….

Το μέχρι σήμερα Τετάρτη το πρωί πολλάκις υποστούν αλλοιώσεις σχετικό γραπτό μου, που όμως πάντα τελείωνε με τις ως άνω τρεις γραμμές, ουδεμία θέση έπαιρνε. Μετά τα σημερινά ως άνω αναφέρθηκαν, μετέβαλα θέση και σας καλώ να εξετάσετε, εσείς να λάβατε την όποια απόφαση, την πιθανότητα ή και δυνατότητα, για το συμφέρον της ομαλότητας και της χώρας, να διευκολύνετε την κατάσταση. Είναι πολλά τα καλά που πράξατε ανακουφίζοντάς μας με την επιτυχή έλευσή σας από την οδυνηρή τετραετία που υπέστημεν. Προσωπικώς, δεν το γνωρίζετε και δεν μου επιτρέπεται σήμερα να το αναφέρω, συνέδραμα πολύ περισσότερο από ό,τιμπορείτε να φανταστείτε στην έλευσή σας. Δύο άλλες επιστολές ουσίας κατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας σας σάς απέστειλα. Την πρώτη, στις 16 Ιανουαρίου 2021, μέρος της οποίας υιοθετήσατε και προβάλατε. Την δεύτερη, στις 2 Φεβρουαρίου 2022, την οποία θεωρώ ότι έπρεπε με ιδιαίτερη ευλάβεια να προσέξετε. Φοβούμαι ότι δεν το πράξατε.

Από τις όσες πολλές προτάσεις, την πλέον, μάλλον την μόνη ιδιαιτέρως σοβαρή, θεωρώ την τελευταία. Από τις σωστές ενέργειές σας, και ίσως ιδιαίτερα χρήσιμες σήμερα, θεωρώ την ανάδειξη του αξιότιμου πρώην Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας και πρώην
Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένο εις Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως και την ανάδειξη του πρώην υπουργού Κώστα Τασούλα εις την Προεδρίαν της Βουλής. Ο πρώτος, θεωρώ ότι, με την δική σας απόλυτη πρωτοβουλία, θα μπορούσε να αναλάβει το αξίωμα, στο οποίο επαξίως σάς ανέδειξε ο ελληνικός λαός, ο δε δεύτερος, να οδηγηθεί εις το αξίωμα το οποίο ο πρώτος σήμερα κατέχει. Θα στερηθεί η Κυβέρνηση ενός άξιου Υπουργού, αλλά σήμερα η Προεδρία της Βουλής χρειάζεται τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

μια τέτοια γενναία πράξη σας άμεσα θα ομαλοποιήσει τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας. Ο κ. Ανδρουλάκης και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το πολύ που θα ζητήσουν, και θεωρώ ότι πρέπει άμεσα να επιτευχθεί, θα είναι η παραίτηση των υπουργών ή/και στελεχών της κυβέρνησης, που τους διέλαθε, ενδεχομένως, η αλήθεια κατά την προηγούμενη παρουσία τους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο ΣυΡιζΑ και ο Πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας θα βρεθούν προ εκπλήξεως, ο κ. Τσίπρας μη έχοντας απέναντί του αντίπαλο να φωνασκεί. Κατά τη γνώμη μου, θα είναι ο καιρός, για υγιή στοιχεία του ΣυΡιζΑ να επιδιώξουν την προσήκουσα ανέλιξη του ΣυΡιζΑ και θεωρώ ότι η αριστερά ή η ‘’αριστερά’’ και ο ΣυΡιζΑ έχει άτομο ικανό και σοβαρό σε εφεδρεία για να αναλάβει τη θέση του κ. Τσίπρα.

Δεν θα προδικάσω περισσότερο τα επερχόμενα, όμως τα όποια καλά, ναι, θα υπάρξουν πολλά καλά, θα οφείλονται σε εσάς, αξιότιμε Πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη.

24 Αυγούστου 2022

Μετ’ εξαιρέτου τιμής,

Νίκος Παπαποστόλου, Πρόεδρος

Κοινωφελές Ίδρυμα Προσφοράς Αγάπης ΚΑΙΤΗ PAPAPOSTOLOU

Ως υποχρέωση εκ της καταστατικής Ταυτότητας του Ιδρύματος «Η ΚΑΙΤΗ βρίσκει τη θέση της και την αποστολή της, οραματιζόμενη μια Πολιτεία που αισθάνεται τη βασική της υποχρέωση, τη μέριμνα να είναι ευτυχισμένοι οι πολίτες της».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s