Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Μέσω της εν Αθήναις πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Α ν ο ι χ τ ή    Ε π ι σ τ ο λ ή

                                                                                 8 Ιανουαρίου 2019

Αξιότιμη κυρία Merkel,

Τον Μάιο 1992 και τον Ιανουάριο 1993, με επιστολές μου προς τους Προέδρους Κυβερνήσεων των 11 Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Jacques Delors, μεταξύ άλλων, έγραφα:

 “Το θέμα που τελευταία ανέκυψε, το Ελληνικό – Ελληνικότατο όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να καταβάλλεται προσπάθεια να προσφερθεί σ’ ένα συνονθύλευμα εθνοτήτων γύρω από την πόλη των Σκοπίων στα βόρεια σύνορά μας, μας έχει κυριολεκτικά αναστατώσει……Ουδείς ‘Ελλην Πρωθυπουργός είναι δυνατόν να αποδεχθεί και να προσυπογράψει αναγνώριση του εν λόγω κρατιδίου με ονομασία που καθ’ οιονδήποτε τρόπο θα περιλαμβάνει και τη λέξη Μακεδονία αυτούσια ή σε οποιοδήποτε παράφρασή της. Ένα τέτοιο γεγονός θα εσήμαινε την άμεσο παραίτηση αν όχι αποπομπή από τον Ελληνικό Λαό του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης’’…..

….. “Φοβούμαι ότι, μια κατά πλειοψηφία Απόφαση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δημιουργήσει τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Περιοχή μας και θα αποτελέσει μια διαρκή Απειλή Αποσταθεροποίησης.”….

…. “Παραγνωρίζουν ότι η χρήση της ονομασίας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από κράτος ανεξάρτητο στα βόρεια σύνορα της Ελλάδος είναι μια βόμβα με ωρολογιακό μηχανισμό….Οι Έλληνες ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το πραγματικό γεγονός ότι το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ…..Δεν σταματώ στο γεγονός ότι θα δημιουργηθεί άμεσα Πολιτική Κρίση στην Ελλάδα”.

Στις 14 Ιουλίου 1992 ο Πρόεδρος της Επιτροπής Jacques Delors μου απήντησε: “Το θέμα αυτό συζητήθηκε από τους Υπουργούς Εξωτερικών στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνεργασίας και πιο πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Όπως ίσως γνωρίζετε αποφασίστηκε να αναγνωριστεί η Δημοκρατία αυτή υπό ονομασία που δεν θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.”

Σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα;….Πολιτική Κρίση….Το 75% του Ελληνικού λαού φαίνεται ως να ζητεί την αποπομπή του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης – έστω να μη συνεχίσουν…..

….και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, τί προδικάζουν οι τελευταίες αποφάσεις/ενέργειες για το μέλλον, μετά από μια, έστω, ήρεμη περίοδο;……Μία διαρκή Απειλή Αποσταθεροποίησης….μία βόμβα με ωρολογιακό μηχανισμό….Οι Έλληνες ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το πραγματικό γεγονός ότι το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ….

Εκτιμάται η μεγάλη αγάπη σας για το λαό σας, αξιότιμη Καγκελάριε, όχι μόνο γιατί πράττατε για πολλά χρόνια αυτό που ο λαός σας ήθελε, αλλά, ιδιαιτέρως, γιατί μόλις καταλάβατε ότι ήθελε κάτι άλλο, εσείς αμέσως  προετοιμάσατε την εναλλακτική λύση! Γιατί να μην ισχύει αυτό και για τον Ελληνικό λαό; Μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ οι Βόρειοι γείτονες μας, με τους οποίους θέλουμε να συνεχίζουμε να είμαστε φίλοι, αλλά γιατί με δικό μας όνομα; Γιατί αυτός ο λαός να εμπαίζεται με ψεύτικο όνομα; Γιατί το Κύρος το δικό σας να μην δικαιώνεται με μία πρέπουσα λύση;

Μικρή η αξία, αξιότιμη κυρία Merkel, αυτών που τότε προέβλεψα εγώ. Μεγάλη η αξία ότι τα προέβλεψαν και έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις για την αποτροπή τους στις 16 Δεκεμβρίου 1991 οι τότε 11 Υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε., το Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς και ο αείμνηστος- πώς είναι δυνατόν να τον ξεχάσουμε οι Ευρωπαίοι σήμερα;- Πρόεδρος της Επιτροπής Jacques Delors. Ήταν, βέβαια, τότε που ίσχυαν οι Αρχές και οι Αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΤΑΝ η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ….πώς ξεχάστηκε;     

Με τιμή,
Νίκος Παπαποστόλου
τ.υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Επικεφαλής της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ για την
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s