Μάτι, 23 Ιουλίου 2018/23.20: Εκατοντάδες σπίτια και αυτοκίνητα καμένα, δεκάδες οι νεκροί, φωτιά που έφτασε στην θάλασσα και έσβησε μόνη της, αέρας που κόπασε και δεν προβλέπεται για αύριο.

23 Ιουλίου 2018: Χαλάνδρι, Επιχειρησιακό Κέντρο Πυροσβεστικής, 23.20:
Στρατηγός τεθωρακισμένων, ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, με το τεκμήριο της εντιμότητος ως εκ του βαθμού των, έτοιμοι να μεταλλαχθούν στον πιο  στυγνό ψεύτη ενώπιον ολόκληρου του Ελληνικού λαού. Δίπλα τους Υπουργοί, μετεωρολόγοι, παρατρεχάμενοι, γνώστες της – μέχρι εκείνη τη στιγμή – κατάστασης, αναμένουν τον πρωθυπουργό.

Το απόγειο της πιο άθλιας συμπεριφοράς η ερωτοαπόκριση, ώρα 23.52!

 
Να πως φαντάστηκα τον διάλογο των μεταλλαγμένων μέχρι ώρα 23.45 και μετά 23.58:
– Πώς θα ‘ναι ο μορφασμός του μόλις το ακούσει; Τί θα δείξει η κάμερα;

– Να μην το ακούσει….να μην του το πούμε.

– Αφού το ξέρει.

– Ας το ξέρει, θα του πούμε ότι δεν πρέπει να το ξέρει.

– Θα πρέπει να συντονιστούμε όλοι, όλοι να συντονιστούμε.

– Ποιός θα μιλήσει πρώτος; Θα πρέπει να του πούμε τι να πει;

–  Όχι, ξέρει αυτός, το μυαλό του κόβει.

– Παιδιά ο αριθμός είναι μεγάλος, πώς θα τον εξαφανίσουμε;

– Να τον εξαφανίσουμε, αφού κι ο ίδιος δεν θέλει, δεν θέλει να το ακούσει, το είπε  καθαρά.

– Πόσοι είναι μέχρι τώρα;

–  Άσε, καλύτερα να μη σου πω.

– Ε, τότε πάψε να παίζεις με το μηχανάκι σου, πάψε να μετράς.

– ΟΚ, να μην του το πούμε κι αυτός ξέρει να κάνει πως δεν το ξέρει, ξέρει πως θα μορφάζει, μη στεναχωριέσαι….το θέμα είναι τι θα πούνε αύριο.

– Ποιοί θα πουν αύριο; Δεν μας ενδιαφέρουν αυτοί που θα πουν ό,τι πουν αύριο, αυτοί ό,τι και να δουν θα επιτεθούν, αυτοί που μας ενδιαφέρουν μένουν έτσι κι αλλιώς κοντά μας.

 –  Όμως, έξω θα κάνει κακή εντύπωση…. οι πρεσβείες τους θα λαλήσουν, αυτοί είναι συνεχώς δίπλα μας και δε μας συμπαθούν…. και ποιος ακούει τη Γερμανίδα…. μόλις το μάθει, αυτή κι οι όμοιοί της εκεί έξω με τη δημοκρατία τους και δεν ξέρω τι άλλο, θα το θεωρήσουν συμπεριφορά που θα πρέπει να την κράξουν σαν το χειρότερο και απ’ όποιον μεγάλο τελικό αριθμό.

– Ας το κράξουν, κι άλλα έκραξαν και το ξέχασαν, σε λίγο θα το ‘χουν ξεχάσει κι αυτό….αυτούς ξέρεις τι τους ενδιαφέρει….μη στενοχωριέσαι, πάλι θα βρει τρόπο να τους κλείσει το στόμα. Θα πάρουν ό,τι ζητήσουν και τέλειωσε.

– Τον άλλον το νεαρό, το Γάλλο να μη χάσουμε που συμπαθεί τον δικό μας, σ’ εκείνον δεν θ’ αρέσει καθόλου.

 – Ε, τί να κάνουμε, υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες, αλλά κι αυτόν θα τον βολέψει, ας είναι καλά η Πνύκα…όσο για τον άλλον που μας συμπαθεί, ρίξ’ του 10 μπουκάλια ουίσκι και όλα θα πάνε καλά.

– Σε λίγο φτάνει…σου είπε τί θέλει να πούμε;

– Αυτό που λέμε, να μην ειπωθεί τίποτα άλλο, να ρίξουμε το βάρος και ιδιαίτερα να μιλήσουμε για τα καλά παιδιά που προσπαθούν και να ’ναι κι οι αρχηγοί δίπλα μας να μας ενημερώνουν.

– Άντε, άντε να ‘ρθει να τελειώνουμε.

– Ναι, πάντως μετά για καναδυό μέρες θα πρέπει να εξαφανιστεί….ν’ αναλάβεις εσύ, εγώ θα ’χω άλλη δουλειά κι όλοι θα είμαστε από κοντά συντονισμένοι.

23.45:
Άφιξη πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα…. Άρχεται η ενημέρωση……………………………

23:52:
Αλέξης Τσίπρας: Αύριο πρωί τί ώρα θα σηκωθούν τα αεροπλάνα;  
Νίκος Τόσκας: Με το πρώτο φως. 6 η ώρα.

……………………………………….

23.58 
–  Όλα καλά πήγαν.

– Σκατά πήγαν καλά, δεν έπρεπε να τον είχες ενημερώσει ότι είχε καταλαγιάσει ο στρατηγός άνεμος και είχε σβήσει η φωτιά; Τί ερώτηση ήταν αυτή;

–  Έπρεπε ν’ απαντήσω;

– Ευτυχώς που ήξερες πότε ξημερώνει.

 – Εσύ πάλι τί έπαιζες με το παραμύθι σου κι όλοι βλέπανε και θα καταλάβαιναν ότι συνεχώς μάθαινες;

– Μόνο εγώ; Ο διπλανός μου δεν έκανε το ίδιο; Καλύτερα να εστιάσουν σε κάτι τέτοιο….και να τους τα ρίξουμε….να πούμε ότι για τη μεγάλη καταστροφή φταίνε αυτοί που άφησαν τόσα αυθαίρετα.

– Μμμ, είναι όμως επικίνδυνο, μπορεί να το γυρίσουν και να πουν ότι αφού ξέραμε ότι υπάρχουν πολλά αυθαίρετα θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει και να είχαμε έτοιμο ανάλογο σχέδιο δράσης.

 – Σιγά να μην έχουν τόσο μυαλό να το γυρίσουν …..αυτοί θα προσπαθούν να βγάλουν τη ρετσινιά των αυθαιρέτων από πάνω τους, αυτό θα κάνουν από αύριο.

– Εγώ θα γίνω μάντης, αυτοί αύριο θα ρωτούν, το ήξερε; ΑΝ το ήξερε, βαράτε τον, ΑΝ πάλι δεν το ήξερε, πάλι βαράτε τον….δεν τους ξέρεις; Δεν τους έχεις ζήσει; Τόσο μυαλό έχουν, τόση είναι η εξυπνάδα τους, σ΄ αυτό βασιζόμαστε, ευτυχώς, αν δεν ήταν κι αυτό…

 – Δε σε κατάλαβα.

 – Τί να καταλάβεις εσύ; Από κει που μας ήρθες, αυτά δεν τα ήξερες….το μυστικό είναι το ΑΝ, όταν υπάρχει το ΑΝ, δεν υπάρχει τίποτα το κατηγορηματικό….αμφιβολίες, πάπαλα κι απαλλάσσεσαι.

– Ααααα….

– Άντε να καταλάβεις, προβλέπω τον πέμπτο χρόνο θ’ αρχίσεις να μας καταλαβαίνεις.

– Πέμπτοοοοο;

Νίκος Παπαποστόλου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s